Laitoin tämän ilmottautumisen alkamaan hieman aiemmin, jotta myös heinäkuussa lomailevat ehtivät mukaan. Jokaiselle ilmottautuneelle vastaan sähköpostilla. Jos et saa sähköpostia, niin ota yhteys uudelleen. Kerrataanpa vielä:

Salainen neuleystävä 2009, syksy

Mistä on kyse?

Maailmalla on pyörinyt useita erilaisia salainen ystävä -rinkejä neulojille, esimerkiksi alkujaan amerikkalainen Secret Pal sekä pohjoismainen Nordisk hemmelig venn. Salainen neuleystävä on suomalainen vastine näille.

Salainen ystävä -ringin perusperiaate on yksinkertainen: jokainen osallistuja saa salaisen ystävän, jota tulee ilahduttaa ko. ringin säännöissä määritellyllä tavalla esimerkiksi erilaisilla yllätyslahjoilla. Lahjojen ja yllätysten lähettäjän henkilöllisyys selviää vastaanottajalle vasta leikin lopuksi, siitä siis nimi "salainen". Kunkin ringin säännöt riippuvat leikin järjestäjästä.

Emäntä

Salainen ystävä -rinki vaatii paitsi osallistujia myös emännän, joka pitää lankoja käsissään. Emäntä ei itse osallistu leikkiin, vaan hoitaa kaikki järjestelyasiat. Hän ottaa vastaan ilmoittautumiset, jakaa parit, kirjaa kun lahja tai esimerkiksi kirje on lähetetty ja kun se on kuitattu vastaanotetuksi, vastaa kysymyksiin jne. Salainen neuleystävä 2009-rinkiä emännöi Pirjo Sorsa-Turunen Emännän tavoittaa sähköpostitse osoitteesta ringinemo@gmail.com  hänen bloginsa löytyy osoitteesta http://sorsseli.blogspot.com

Säännöt:

Salainen neuleystävä 2009-syksy on leikkimielinen ja kaikkien osallistujien ilahduttamiseen tähtäävä salainen ystävä -rinki. Kierros on suunnattu lähinnä suomalaisille neulojille, mutta toki myös ulkomailla asuvat suomalaiset saavat osallistua. Tämä edellyttää sitä että joku osallistujista suostuu lähettämään paketteja ulkomaille!

Ringin kesto on 4 kuukautta,1.9. - 31.12.2009. Ilmoittautuminen alkaa 25.6.2009 ja päättyy 15.8.2009  Parit jaetaan 16.8. - 31.8.2009 Jokaiselle ilmoitetaan salainen ystävä ennen syyskuun 2009 alkua. Kun ilmoittaudut mukaan, varaudu pysymään mukana koko neljän kuukauden jakso.

Emäntä pyrkii jakamaan parit niin, että jokainen lähettää yllätyksensä eri henkilölle kuin keneltä vastaanottaa omansa. Salaisen ystävän on tarkoitus pysyä salaisena leikin loppuun asti. Paljasta henkilöllisyytesi ystävällesi vasta joulukuussa viimeisen kirjeesi tai pakettisi yhteydessä!

Salaista ystävää on muistettava kerran kuussa neuleaiheisella paketilla/lähetyksellä ja oltava myös muutoin aktiivinen (käy ystäväsi blogissa kommentoimassa, nettikortteja jne). Viimeiset lähetyspäivät: 25.9., 26.10, 25.11ja 15.12.2009(viimeinen lähetyspäivä on siksi aikainen, koska jokaisella on paketti oltava Jouluna.). Jos lähetät myöhässä, putoat ringistä pois! 

Joka kerta kun muistat salaista ystävääsi jotenkin, oli se sitten sähköinen postikortti tai iso paketti, ilmoita tästä emännälle! Mainitse myös, jos kyseessä on viimeinen lähetyksesi. Samoin joka kerta kun vastaanotat salaiselta ystävältäsi jotain, kerro emännälle. Näin kirjanpito pysyy kurissa, ja emäntä myös huomaa jos joku laiminlyö ystäväänsä. Ilmoita emännälle, kun olet paljastanut henkilöllisyytesi ystävällesi, niin emäntä voi pitää kirjaa myös siitä, mitkä parit ovat "valmiita".

Salaisesta ystävästäsi on myös hauska kuulla, että lahja meni perille, ja muista osallistujista on varmasti kiinnostavaa lukea kuinka kierros etenee. Laita siis mahdolliseen blogiisi tieto kun saat paketin. Blogittomuus ei kuitenkaan ole este osallistumiselle! Blogittomien paketit esitellään salainen neuleystävä 2009 syksyn blogissa. Blogillisten paketeista tulee linkit samaan postaukseen kun blogittomien paketeista kuvat. Jos jätät raportoimatta niin putoat ringistä pois! Raportoiminen tapahtuu erillisellä lomakkeella (katso sivut-->raportoiminen), täytä raportti oikein! Suoran linkin puuttuminen tai blogittomalla kuvan puuttuminen aiheuttaa sen että paketti ei päädy tulleiden pakettien listaan!

Jotta leikki pysyisi oikeudenmukaisena, varaudu käyttämään ringin keston aikana yhteensä  60 euroa plus postikulut (noin 40 e) salaisen ystäväsi ilahduttamiseen. Summa saattaa kuulostaa suurelta, mutta ei lopulta ole kuin 15 euroa kuussa+postikulut. Ohjesumma on annettu siksi, että kukaan ei kokisi panostavansa leikkiin enemmän kuin mitä siitä itse saa. Tarkoitus ei ole kilpailla siitä, kuka lähettää upeimmat lahjat, vaan nimenomaan miettiä saamiensa tietojen perusteella mikä salaista ystävää oikeasti ilahduttaisi!

Leikkiin pääsee mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeen tiedot menevät vain emännälle sekä salaiselle ystävällesi, niitä ei siis jaeta eteenpäin kenellekään muulle. Salainen ystäväsi päättelee vastaustesi perusteella, millaiset asiat sinua ilahduttaisivat. Mieti siis vastauksesi huolella. Kysymykset 22---> on tarkoitettu vain emon tietoon, näin varmistetaan että olet lukenut säännöt ennen ilmoittautumista.

Erityisen tärkeää on täyttää ilmoittautumislomakkeeseen oikeat yhteystiedot, sekä postiosoite että toimiva sähköpostiosoite. Emännän on saatava yhteys kaikkiin osallistujiin sähköpostitse!

Tärkeä sääntö: Emon toimintaa panettelevat rinkiläiset tiputetaan pois ringistä. Eli sähköpostit asiallisia.

Eli, miettikää tarkoin, voitteko panostaa ringin aikana paketteihin ja postikuluihin noin 100 euroa.

Nyt toivottelen tervetulleeksi kaikki uudet ja vanhat mukaan seuraavalle kierrokselle eli 1.9.2009 - 31.12.2009

HUOM! Muistakaa laittaa ilmottautumislomakkeeseen nimimerkki, jota haluatte käyttää ringin aikana.